Pazar, Aralık 18, 2016

SİYASET

Türkiye,yönetim, akan-zaman, halil-gönül,
Siyaset

                     SİYASET

           Konuşulan ve yazılan o kadar çok şey var ki, sağırlar dilsizler diyaloğu yöntemi çok gelişmiş durumda. Ne vatandaş iktidarları, en önemlisi de iktidarların vatandaşı dinlememesi ve duymaması, bütün sözlerin havada uçuşması, dolayısı ile kamplaşmaya devam.

                  Sürü psikolojisi devam ediyor.
             Küskünler de Sürüde koyun olacağıma dağda aslan olurum mantığını ön plana çıkararak meydanı boş bırakanlar son zamanlarda oldukça fazlalaştığı görülmektedir.
               Ne yapmalı?
  Siyaset: Yönetime talip olmaktır.Bunun içinde Türkiye de durum analizi yaparak redikal sağ kanatlara kaymayı engelleyecek yeni bir felsefe, bu felsefeyi hayata geçirecek tüzük ve yönetmelik hazırlayarak vatandaşın sesi, gözü kulağı olacak ve vatandaşı temsil edecek bir parti gündeme taşınmalıdır.
   Sağda liberallik adına sayın Abdüllatif Şener gündeme taşınarak partinin başına geçirilerek ak partinin önüne geçmeye çalışma çabası ne derece olumlu olur şüpheliyim.Çünkü bu günlerde Onun da günah ağırlığı fazladır.
   Ne yada neler yapmalı? Boş durmamalı! Bu memleket hepimizin.Artık sorumluluk alma zamanı geldi geçiyor. Siyasetle uğraşmanın bir ayrıcalık ve seçkinlik olmaktan çıkarıp tabana yayılmalı ve kahve köşelerinde dedikodu değil bizzat hayata geçirilen bir fikir yada toprağa atılan bir tohum gibi yeşerip büyümeli.



Not: 18 Aralık 2016 itibariyle tekrar göz attım.  Halil GÖNÜL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.