Çarşamba, Ağustos 23, 2017

Yaşam Koçluğum ve Olanlar-6/8


Eve Baskın


Benim aşk kuşu arkadaşımın evindeydi kavga.

Evlerinin önünde, yerde bağıran bir kadın ve yanında 15 yaşlarında oğlu vardı. Alabildiğine bağırıyordu kadın:

 “Gızımı sarıcam, o kıçı kırık oğlunun sırtına, öpmek de nenin nesi, namısımızı iki paralık etmiş senin oğlan. Bunun hesabını sorucam ondan, sırtına sarıcam gızı, eline de çuvaldız, koştursun ortalık yerde. Başka temizlenmez bu namızsızlık…”

Yıkılıyordu sanki ortalık ve kadının gırtlağı patlayacaktı bağırmaktan. Anası çağırdı içeriden oğlunu ve sordu “sen öptün mü bu cadının gızını ülen?” “hee öptüm ana, emme Halıl dedi de öle öptüm” dedi aşk kuşu arkadaşım.
“Eyi halt etmişsin, bulamadın mı bu cadının gızından başka öpecek gız, hadi geç içeri sen” dedi ve oğlunu içeri gönderdi.
“Kadın, yaşın başın yerinde bak, emme aklın yerinde deel ellem, yoğsam buralara gada gelmezdin bu gada basit bi şey için. Şimdi var git evine, irezil etme kendini ve gızını, zamanı geldiğinde gızını istemeye gelirim, oldu mu göynün şimdi, temizlendi mi namısın?..”
Kadın biraz daha bağırdı aşağıda ve alıp oğlunu yanı başına, kendi kendine konuşarak gitti.

“Eyvaaah, Olanlar oldu!” dedim, sepeti tekrar kucaklayıp basamakları çıkmaya başladım. Tekrar geri gelip diğerini ve boş heybeyi de alıp çıktım. 

Geldiğimizde kardeşim toz olmuştu bile.

Cumartesi ve Pazar alabildiğine güzel ve keyifli geçti benim için. Pazar günü akşam yine kardeşimle güreşerek uyuyup kaldık erkenden.

Kapının vurulma sesiyle uyandım. Saat oldukça geçti ama belki de hastası olan falan vardır, yardıma ihtiyacı vardır diye anam açtı kapıyı, babam henüz kahveden gelmemiş. Saat 23-24 gibi belki de: Saat mi var evimizde sanki. Her şey doğal yolla halloluyor zaman bakımından.

Gaz lambasının ışığında, aşk kuşu arkadaşımın öptüğü kız ve anasının suratını seçebildim zorla, uyku sersemiydim. 

Anam içeri buyur edince onları, yatakta toparlandım ve oturdum yatağın içinde. Ocağın başına kadar gelip çöktüler ikisi de dizlerinin üstüne.

Anam onlara bakıyor, onlar anam ve bana bakıyorlardı. “Hayrola bizim gız bu saatte, bi derdiniz mi va?” dedi anam merakla. “He!  Va ya gelin bacı, gızın olmaya gör, sen ıpıratsın belli.

                                                                                                     18-08-2017-1927

                                                                                            Halil GÖNÜL

Not: 6/8

1/8 gelsin...

Görsel: Google Görseller


2 yorum:

  1. Günah keçisi olmuş resmen :) Yapanda suç yok aşk kuşuna suç buluyor herkes :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem E.
      haklısınız.
      Küçük ve dar çevrelerin olduğu bölgelerde cehalet de varsa göze batmaya gör, battın mı bir kere iflah olmaz gidersin; kolay kolay unutulup silinmez o batma. Hatta öyleleri olur ki nesillere de yansır bazen. Lakab'ların bazıları böyledir. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.