Salı, Eylül 05, 2017

Yavrunuz Kaçırılsa Ne Hissedersiniz? - 11/13

"Kız çığlık atar"

Kızın Anası ve Nineleri Geldi

Kız kalkmış yerinden ve gidip kapıyı açmış merak içinde. 
Karşısında Anası ve ninelerini görünce, bir çığlık atmış elinde olmayarak. Oturanlar çok telaşlanmışlar bu çığlıktan ve oğlan fırlamış yerinden kapıya doğru.
Kız gördüklerine inanamamış önce, yanına gelen oğlana söylemiş, onu tanıştırmış annesi ve nineleriyle. Hep birlikte gelip oturmuşlar masaya.

Ev sahibi adam memnun görünüyormuş halinden, yaptığı şeyden ötürü de çok sevinmiş. Kıra gezmeye gitmeden önce yeğenine tembihlemiş, “Köye git, kızımın ne kadar yakını varsa al getir” demiş, kızı istemeye geleceklerini haber aldıktan sonra. 
Biliyormuş kızının da oğlanı sevdiğini, kızıyla konuştuğunda öğrenmiş sevdiğini. Oğlanı da araştırmış uzun bir süredir, hiçbir kötülüğünü duymamış.
"Hazırlanan Yiyecekler"

“Eee herkes burada olduğuna göre, neşelenmenin zamanı değil mi şimdi?” diyerek gülümsemiş ev sahibi adam herkesin gözlerinin içine bakarak. Şaşkınlık içinde olan kızın ailesi ne diyeceğini ve ne yapacağını şaşırmış haldeymiş. Bir süre birbirlerine bakmışlar ve en sonunda kızın babası konuşmuş.
Kızının gözlerinin içine bakarak: “Kızım sen ne diyorsun, gördüğüm kadarıyla gözlerinin içi gülüyor.” Demiş ve kızına hayran hayran bakmaya devam etmiş. Herkesin başı kıza çevrilmiş ve dudaklarından dökülecek kelimeleri merakla beklemeye başlamışlar.
Kız başını kaldırıp masada oturan tüm büyüklerinin gözlerinde dolaşmış bir süre gülümseyerek ve en sonunda oğlanın gözlerinin içine bakarak “ben kabul ediyorum” demiş kendinden emin bir şekilde, ses tonu ve vücut dili de aynı şeyi söylemiş.
"Kız Sözlendi"
Oğlanın babası iki elini birbirine çırparak havada “Duymadın mı velet, daha ne bekliyorsun öpün birlikte büyüklerinizin ellerini.” Deyivermiş sevinçten…

Derken onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine misali zaman su gibi akıp geçmiş, nişan, düğün ilk çocuk derken iki çocukları olmuş, biri kız diğeri erkek. Oğlanın köyünde yaşamışlar, her iki köyün de ortasındaymış köyleri ve herkes istediği zaman birbirlerine gelip gitmiş. Her üç aile de birbirleriyle kaynaşmışlar yıllar içinde.
Bir anda irkildim ineklerin sesiyle ve karşıdan bir kadın bağırıyordu: “Cavırın eniği, şu hayvanlarına bak doğru dürüst, babana decem seni kemiklerini kırsın bi gözel…” taş fırlatıyordu benim inek ve buzağıya. Bahçelerine girmişler yine. Fasulyelerini yemiş biraz, farkına varmışlar iyi ki de, daha fazla zarar vermemişler.
Hemen ayağa fırladım, koşturdum ineğin yanına ve sürüp getirdim diğerlerinin yanına. Abla da uyanmış gürültüden, ne güzel de uyuyordu halbuki, suçlandım için için kendimce.

Not: 11/13



26-08-2017-19.40

 Halil GÖNÜL

Görsel: Google Görseller

2 yorum:

  1. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? (f4f) Let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hokis 1981,
      Teşekkür ederim, nazik yorumunuz için. Ziyaretiniz sevindirdi beni. Bloglarınızı elbette ziyaret edeceğim. Hoşça ve mutlu kalın. :)

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.