Çarşamba, Ekim 04, 2017

Yön-Yöntem

"Yön-Yöntem"
Herkese çok kolay gelen ve günlük periyodik yaşamın içinde olup bitenler bazen o kadar zor işler gibi görünüyor ki: başkalarına açılsan şaşırıp ya “manyaklaşmış, kafayı yemiş” derler içlerinden, burun kıvırıp yollarına devam ederler ya da bolca akıl vermeye kalkarlar gülerek, küçümseyerek.
Durumunun farkındadır insan aslında ama bir türlü harekete geçemez, korkar kıpırdamaktan.

 Çünkü mevziiyi kaybetmek istememektedir bir süre daha. Kim anlayabilir ki durumu kendinden başka. Anlatılar başka şeyler anlatır, ama kendi bildiğini kendine anlatamaz haldeyken nasıl başkasına anlatabilir ki insan.
Bir durumu anlatabilmenin yolu onu anlamaktan ve özümsemekten geçer. İşte o zaman anlatması da anlaşılması da daha kolaydır. Bazen bildiğini anlatamazsın hani, çekinirsin başkalarına zarar vermekten. Aslında kendine zarar vermenin farkındasındır.
Her insan yaşar hayatı içinde zorlukları. Bazıları hafif atlatır bazıları daha zor, bazıları atlatmakta oldukça zorlanır. Dönüp dönüp bakar geriye ve gerilerde yaşar adeta. Geçmişte yaşamak diye buna deniyor galiba. Güne ait bir sürü planları olsa da adım atamaz haldedir.
Mevziler kolay kazanılmadığı gibi kolaylıkla da korunamıyor. Her mevzi ileriye atılacak adımın ilk basamağıdır. Mevziiyi koruyacaksın ki ileriye bir adım daha atabilesin.
Bazen de öyle olur ki ne mevzi vardır ortada ne de basamak, yerle bir olmuştur dünya, parçaları üzerinde dolaşırsın yangın yerinde. Ne yapılır bu durumlarda. Elbette başına bir şey çarpmasını engellemek için gözün havada olur ve bastığın yeri göremezsin. Yıkıntılar içinde yapayalnızsındır, gideceğin ne bir yön ne de bir yer vardır.
Her yön sana bakar ve çağırır dururlar durmadan. Her duyduğun sese bakarsın bön bön, umutlanırsın bazen, bir güven gelir içine, cesaretlenirsin ve adım atarsın. Tam o anda “çattırt” diye bir ses duyduğunda farkına varırsın yangın ve harabe yerde olduğunun. Tekrar bakarsın çevrene…

                                                                                                                              04-10-2017
                                                                                                                              Halil GÖNÜL
Görsel: Google Görseller

2 yorum:

  1. Gideceğimiz yönü şaşırmayalım yeter.Kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      umarım ve dilerim ki, hiç kimse şaşırmasın gideceği yönü. her kişinin bir adım ileriye gidebilmesi dileklerimle, hoşça kalın.

      Sil

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.