Cumartesi, Mayıs 26, 2018

Kitap-Yüzyılın Kitabı

OKUDUM

                              

YÜZYILIN KİTABI-YÜZYILIN LİDERİ

                        Yazar: Sinan Meydan
                        Yayıncı: İnkılap Kitabevi
                        Baskı: 2018
Sayfa sayısı: 394

Yazar, Tarihçi, Sinan Meydan,  bu değerli kitabında Osmanlıyı ve Cumhuriyet tarihini dikkate alarak tüm belgeleri eşliğinde nefis bir şölen sunuyor okuyucularına. Bir olay yaşandığında farkına varmaz çok insan, bazı insanlar da onların geçmişine bakarak gelecek durumlarını keşfe çıkar. Sinan Meydan’ın bu kitabı geçmişten yola çıkarak bu günlere nasıl gelindiğini, özellikle 1880’lerdeki Osmanlı, 1950’lerdeki Cumhuriyet Yönetimi ile ilgili tarihi gerçekleri gün yüzüne sererek günümüze nasıl gelindiğini çok açıklıkla ortaya koyuyor.

Bu kitabı neden okumak gerekli?

Hepsinden önemlisi, eğer hurafe ve dedikodulara inanmayıp aklıselim olarak ayakları yere basan bilgilere dayanarak öğrenmek istiyorsanız, okunması gereken bir yayın. Siyasi düşünceniz ne olursa olsun bu tarih ve bu memleket bizim. Her ikisi de bizim geçmişimizi barındırıyor ve geleceğimizi yeşertecek topraklar.
Bu topraklarda mutlaka daha çok şeyler yaşandı ve bu günlere kadar gelindi. Bu günlerden ileriye gidebilmek için de bir şeyler yaşanacak, yapılacak eğrisiyle ve doğrusuyla.
Eğer at gözlükleriyle bakılıyorsa tarih ve geleceğe, yalnızca gösterilmek istenen şeyleri görebiliriz. Öyle olduğu zaman da görünmesi gerekenler gizli kalır ve tarihin çöplüklerinde veya tozlu raflarında kalırlar.
Amaç, doğruyu, gerçeği öğrenmekse eğer, bu kitap okunabileceklerden bir kitaptır. Çok basit ve yalın bir dille yazılarak anlatılmış her şey bana göre.
Yaşamı, geçmişi, günümüzü anlamak ve geleceğimize yön vermek bakımından okunması gereken bir kitap bence. Ben severek ve ilgiyle okudum.
İyi okumalar dilerim sizlere. 😊

                                                                       25.05.2018

                                           Halil GÖNÜL
 Görsel: Halil Gönül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoş geldiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.